Nawdèwir: spannende opvolger  van Vruger waar alles bitter

Hans van Gorp, Toon Maas en Piet Snijders komen vrijdag 15 maart met hun nieuwe Brabantse theaterprogramma ‘Nawdèwir’ in het Annatheater in Helmond.  Aanvang van de voorstelling: 20.15 uur.

‘Nawdèwir’ is een vervolg op ‘Vruger waar alles bitter’, waarmee de drie mannen uit Asten en Someren vorig seizoen met succes door Oost-Brabant toerden en eveneens Geldrop aandeden.

In ‘Nawdèwir’ diepen de makers hun ‘Brabants literair entertainment’ verder uit.

Het trio bestaat uit een theatermaker/clown, een troubadour en een schrijver/dichter. De bundeling van die kwaliteiten leidt – zoals de heren eerder hebben laten zien – tot een attractieve theatrale mix. In Nawdèwir onderzoeken de mannen hun nu-en-straks in een amusant programma, waarin milde maatschappijkritiek, poëtische beschouwingen en absurdisme hand in hand gaan. Soms op ’t randje, maar nooit eroverheen, want de platte lol is aan dit trio (nagenoeg) niet besteed.

Nawdèwir gaat onder andere over de gemakken en ongemakken van het ouder worden, een realiteit waarvoor intussen ook de ‘generatie van ’68’ zich ziet geplaatst. Ooit dachten ze als vrije vogels / de kleinburgerlijkheid te foppen / zonder te bevroeden dat / het klimmen der jaren/ ook hen in ’t gareel zou proppen.

Als Maas, Van Gorp & Snijders ‘horen, zien & zingen’ gaat het over pillen en pijntjes en alles wat je niet wilt, maar overkomt; over slikken en niet pikken en verdomme, wat denken ze wel/niet? en over Schat, mag de deur dicht en de plaid over m’n knieën?

Nawdèwir, Brabants literair entertainment van Hans van Gorp, Toon Maas & Piet Snijders. Vrijdag 15 maart, 20.15 uur in  het Annatheater,Floreffestraat 21a, Helmond. Kaarten via www.annatheater.nl   

Bijschrift  foto:  Hans van Gorp, Toon Maas en Piet Snijders. Foto: Kees Martens

 

264 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Dit is niet ok