Kasteeltuin Concerten Helmond 2019

De Kasteeltuinconcerten 2019 vinden plaats op iedere vrijdagavond tussen 5 juli en 16 augustus. Het is de negentiende editie.

18.30: Activiteitenplein geopend
19:00: Horeca en Foodgarden geopend
19:30-20.30: Lokaal Talentenpodium
20:30-21.30: Hoofdpodium
21.00:Activiteitenplein gesloten
21.30-22.30: Lokaal Talentenpodium
21.50-23.00: Hoofdpodium
23.30: Horeca en Foodgarden gesloten

 

5/7 – Op het hoofdpodium: www.hottubheroes.nl 

Scheurende gitaren, stevige beats en dikke synthesizers beuken door je speakers waarbij stilstaan geen optie is! Zingen, springen en dansen is wat je kan verwachten in een kolkend bad van energie waarbij de hits van de 90’s, 00’s en nu in een lekker tempo voorbij razen. De band bestaan uit zes muzikale helden die zich door de jaren hebben ontwikkeld als ware podiumbeesten. Geef je over en dompel je onder in de wereld van de HOTTUB HEROES! In navolging van het grote succes van de Daredevils die vorig jaar de reeks aftrapten kiezen we ook dit jaar voor een feestband die de kasteeltuinconcerten 2019 ook met een knal opent.

12/7 – Op het hoofdpodium: www.orquesta-pegasaya.com 

Orquesta Pegasaya is een van de oudste nog bestaande salsagroepen van Nederland. Pegasaya betekent letterlijk kleefkruid of klis en dit is ook precies waar de muziek voor staat : als een zwaan-kleef-aan blijft de vrolijke muziek aan je plakken. Eenmaal op het podium zorgt de band voor een muzikale rondreis door Latijns-Amerika en de Cariben met gepeperde salsa’s, snelle merengues, romantische bachata’s , sensuele zouk en diverse Antilliaanse ritmes. Orquesta Pegasaya heeft al heel veel grote festivals in binnen en buitenland opgeluisterd. Dit orkest heeft show in het bloed, feesten dus in een hels tempo!

19/7 – Op het hoofdpodium:  www.abba-tribute.nl 

Dancing Queen, Waterloo, The Winner Takes It All, stuk voor stuk klassiekers waarmee ABBA tussen 1972 en 1982 een onuitwisbare indruk achterliet. Met meer dan 370 miljoen verkochte platen wereldwijd, is het één van de meest succesvolle bands ooit. Ga er maar aan staan als Nederlandse ABBA Tribute band. Maar volgens de Nederlandse en buitenlandse pers zijn ze weergaloos goed. Perfect meerstemmig zingen is hun handelsmerk en met respect voor de oorspronkelijke composities en hun authenticiteit, onderscheiden ze zich van alle anderen. Abba is op dit moment weer helemaal terug dus de organisatie kon niet achterblijven deze topband te boeken.

19/7 – Op het talentenpodium: GEARRING

gearring-300x249Het repertoire van The Earring is dermate tijdloos dat het ook nu nog een grote groep mensen aanspreekt. Twee jaar geleden besloot Gearring daar gebruik van te maken. Met alle ervaring die de muzikanten in hun carrière al hadden verzameld, bleek dit de ‘golden’ formule. 

Ze gaan als een speer, laten vriend en vijand versteld staan met een strakke act die niets dan lovende kritieken teweeg brengt. Ze kunnen muzikaal technisch mee met de top cover acts van Nederland en zijn nu druk doende het visueel net zo aantrekkelijk te maken met showelementen.

www.gearring.nl

26/07 – Op het hoofdpodium: Soul & Funk:  SOUL!

SOUL! is een hete stomende trein die je terugbrengt naar het gouden tijdperk van ‘The Sweet Soul Music!’. De soulsound uit de jaren ’60- en ’70 zit zanger Huub Janssen jr in het bloed en dat is te horen. Groove, slicke moves en het authentieke geluid van soul legendes als James Brown, Otis Redding, Sam & Dave, Jackie Wilson en Wilson Pickett maken deze show tot een feest waarbij stilstaan geen optie is.

26/7 – Op het talentenpodium: BOLD

boldBold is een energieke band, female fronted uit omgeving Eindhoven!
Het repertoire bestaat uit een brede mix van verschillende muziekstijlen. Ze spelen graag moderne rockhits, maar zijn ook zeker niet vies van klassieke hits.
www.boldband.nl

02/08 – Op het hoofdpodium: Reggae: Heights Meditation | Kenny B

In het voorprogramma van Kenny B staat Heights Meditation. Recht uit Amsterdam creëert Heights Meditation reggae met dub-, ska-, hiphop-, dancehall- en Surinaamse invloeden.

Het creëren van positieve, aanstekelijke en energieke muziek resulteert altijd in goede vibes.

Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een begrip in Suriname. Hij zingt al vanaf zijn achtste in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels ook in het Nederlands. Na zijn eerste Nederlandse single ‘Als je gaat’, bracht hij de hit ‘Parijs’ uit, die inmiddels meer dan 31 miljoen keer gestreamd is en bijna 34 miljoen keer is bekeken op YouTube. Met ‘Parijs’ wist Kenny B als eerste Nederlandse artiest 1 miljoen Spotify-streams in een week te scoren. Deze hit ontketende een serie van covers en meerdere samenwerkingen met verschillende singer-songwriters. Het Album “Hoe Dan Ook” verscheen in het voorjaar van 2019. Hierop staan oa. de singles ’Sranan Mi No Gwe’ en ‘Oh Ja’, zijn derde single ‘Ik Ben Hier’ met Perle Lama en zijn vierde single ‘Als ik je zie’.

02/08 – Op het talentenpodium:  OOH MY SOUL
Ooh My Soul, de band die ’60s soul in haar meest pure vorm ten gehore brengt.

Ooh My Soul is een authentieke soulband die met 10 mannen en vrouwen de jaren 60 soul weer tot leven brengt. Met een bezetting van bas, drums, gitaar en toetsen, 2 saxen en 2 trompetten, zangeres en zanger en een aanstekelijk enthousiasme weet Ooh My Soul elk optreden tot een feest te maken.   www.oohmysoul.nl

09/08 – Op het hoofdpodium: De mannen van Oranje

De Mannen van Oranje maken FEEST! Alle bekende Nederlandstalige kroegstampers komen voorbij: Frans Duijts, Jan Smit, René Schuurmans, André Hazes, Vinzzent, Gebroeders Ko, Guus Meeuwis, Wolter Kroes, Gerard Joling, Nick & Simon en ga zo maar door.

De enige band in Nederland die alleen maar feestmuziek van eigen bodem speelt en daarmee elk publiek van jong tot oud aan het hossen en zingen krijgt. De band die er voor kan zorgen dat elke Hollandse feestavond aan elkaar gespeeld wordt met passend repertoire, maar die ook zelfstandig een hele avond voor Hollandse meezingers kan zorgen.

 

09/08 – Op het talentenpodium:  FREE YOUR MIND
Free Your Mind bestaat uit het Helmondse Duo Nika van Stiphout en Dani Rogosic .

free-your-mind-300x200Deze avond spelen ze een semi-akoestische set met een oneindig repertoire en onuitputtelijke energie! In een uur zal Free Your Mind je meenemen door allerlei uiteenlopende muziekstijlen en verschillende vibes door middel van onder anderen leuke mash-ups! Free Your Mind, niets is te gek, alles is mogelijk!

16/08 – Op het hoofdpodium: TRIBUTE: TIM AKKERMAN SINGS THE BOSS + Spetterende afsluiting Kasteeltuinconcerten 2019

Tim Akkerman, oud frontman van Di-rect, brengt aan de Kasteeltuinconcerten een muzikale ode aan zijn held Bruce Springsteen in ‘Tim Akkerman sings The Boss’!De zanger is al zijn hele leven fan van Springsteen, sterker nog: songs als The River en Badlands staan volgens Tim aan de basis van zijn muzikale ontwikkeling.Al bij eerdere optredens vond hij het leuk om The River af en toe te spelen, en mensen vroegen al snel of ze daar meer van konden horen.Zo werd ‘Tim Akkerman Sings The Boss’ geboren. Met dit geweldige project deed hij al veel grote festival aan en nu mogen wij er op De Kasteeltuinconcerten ook van genieten.   www.timakkerman.nl

16/08 – Op het talentenpodium: THE FELICIANO’S
felicionaos-300x200Feelgood met The Feliciano’s. Dat is ‘t. Zo zijn ze. Dat willen ze. Muziek maken is voor hen houden van, delen met, geven aan.In een café of een club, op een festival, feest en nu op de Kasteeltuinconcerten. Altijd een feest met swingende folk die vol soul, energie, humor en optimisme zit. Feelin’ fine met The Feliciano’s, ze komen d’r aan!  www.felicianos.nl

 

 

 

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

8,515 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Dit is niet ok