Ouderen Actief : Brandevoort

Seniorengymclub ‘Ouderen Actief’

Bewegen zorgt voor een goede gezondheid, meer zelfstandigheid en de mogelijkheid om sociale contacten te leggen en/of te onderhouden.

Brandevoort heeft momenteel 2 gymgroepen op maandagmiddag. Van 13.00 – 14.00 uur is men actief middels bewegen. Van 14.00- 16.00 uur is er naast bewegen ook voorlichting, bewegen met een thema en in het middengedeelte sociaal samenzijn onder het genot van een kopje koffie of thee.

De lessen bestaan uit een warming up, waar we langzaam toewerken naar de kern van de les. Speciale aandacht schenken we aan balansoefeningen om valincidenten te voorkomen. Spierversterking, uithoudingsvermogen en lenigheidsoefeningen ontbreken niet in ons programma. De lessen worden afgerond met spelvormen die voor iedereen uitvoerbaar zijn. Materialen en oefeningen zijn zo afgestemd dat iedereen op zijn of haar niveau kan deelnemen aan de lessen.

Bij de lessen van 14.00-16.00 uur bestaat naast het bewegen ook een voorlichtingsgedeelte waar de volgende onderwerpen aan bod kunnen komen: gezondheid, voeding, valpreventie, mobiliteit en verkeer, geheugen, wonen, omgaan met lichamelijke klachten, eenzaamheid,  zorg, hulpmiddelen in het dagelijks leven en onderwerpen die u als groep naar voren brengt.

De lessen zijn met name bedoeld als aanzet om te komen tot een actieve leefstijl.
Gezellig onder het genot van een drankje met elkaar bewegen, en praten over onderwerpen die ons bezig houden.

Logo_LEV_holdingMeer informatie? Neem deel aan een gratis gastles op maandagmiddag.
Ook kunt u per e-mail informatie inwinnen: jos.vermeulen@levgroep.nl

 

 

 

Meer-Brandevoort-digitaal-wijk-nieuws
www.brandevoort.ditisonzewijk.nl
Facebook: Brandevoort
Twitter: @Brandevoort_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

146,729 totaal aantal vertoningen, 84 aantal vertoningen vandaag

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Dit is niet ok