Lezing in de Cirkel kanker en werken

Op woensdag 15 maart organiseert inloophuis De Cirkel een lezing over kanker en werk. De gratis lezing begint om 19.30 uur en het adres van De Cirkel is Evertsenstraat 19 in Helmond. De lezing is vooral bedoeld voor lotgenoten die na de diagnose kanker aan het werk willen blijven, gaan of zullen gaan. Maar  leidinggevende, HRM professional of zorgverlener zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Kun je blijven werken als je leven op zijn kop staat door de diagnose kanker? Hoe ga je weer aan de slag na het afronden van de behandelingen? Werken brengt veel. Werken biedt afleiding, financiële zekerheid en het helpt je niet je ziekte te zijn. Er is meer dan ziek zijn! Maar werken bij kanker roept ook vragen op: hoe bouw ik op, kan ik dat nog wel aan en wanneer begin ik? En wat als je geen baan meer hebt of ZZP-er bent?

Spreker

Cecile Collaris (coach en ervaringsdeskundige) van Soulide in Vugt komt uitleggen wat er wel en niet mogelijk is en wat jouw rol in het proces is, maar ook wie er verder allemaal betrokken zijn bij jouw traject. Wat doet de bedrijfsarts en wat kun je van je leidinggevende verwachten? Hoe deel je je re-integratie in en wat is er wettelijk geregeld?

Programma:

·         aandacht voor de (lange)termijngevolgen van kanker voor het werk.

·         Balans tussen werk(hervatting), privé en behandelingen en herstel.

·         Inkomen, rechten en plichten.

·         Positief en negatief voorspellende factoren.

Na deze lezing is er nog gelegenheid voor het stellen van vragen.

De-Cirkel-logo-groot-150x58

3,785 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Dit is niet ok